zondag 24 juni 2012

ArubaApp





Aruba ontdekken met je smartphone, dat kan sinds de introductie door de Aruba Tourist Authority (ATA) van een speciale 'Aruba App'. Steeds meer mensen hebben een smartphone, aldus ATA-directeur Ronella Tjin Asjoe-Croes. Het was volgens haar dan ook een logische stap om een app te ontwikkelen zodat iedereen Aruba letterlijk binnen handbereik heeft. Het voorbereiden en boeken van een reis, de weg naar een hotel, restaurant of attractie zoeken, kijken waar wat te doen is, alles met behulp van de app.
Minister Otmar Oduber van Toerisme is bijzonder ingenomen met het initiatief en spreekt van een gigantische stap vooruit in de communicatie met bezoekers. Toerisme is een dynamische industrie die de ontwikkelingen in de maatschappij op de voet moet volgen. Technologie is niet meer weg te denken uit het leven van de consument. Mensen delen hun vakantie-ervaringen via sociale media. Ze willen informatie, plattegronden en referenties bekijken voordat ze op stap gaan. Het Arubaanse bedrijfsleven kan goed gebruik maken van de app. Dankzij de overeenkomst met Google Earth kan een houder van een smartphone op elke plaats van Aruba zien waar hij is en welke bedrijven en bezienswaardigheden er te vinden zijn. Ieder bedrijf, groot of klein, kan nu elke toerist bedreiken, zo legt minister Oduber uit. De app biedt bedrijven de kans om de aandacht van de toperist te trekken en zo meer te verkopen.
Bruce Harms van de officiële Aruba Travel Guide is een van de partners in het project. De tijd van boeken, reisgidsen, landkaarten, camera's, ansichtkaarten en telefoons is voorbij. Mensen hebben nu alles-in-een met een smartphone. Het gaat echter om de apps, die maken het apparaat slim. Harms laat ook weten dat Aruba app gratis te downloaden is en ook gratis is in gebruik. Doordat het offlinemap is, is de app overal en altijd te gebruiken, zelfs in een vliegtuig. De app is zo ontwikkeld dat als je er je interesses en data invoert een voorselectie wordt gemaakt met suggesties die precies bij je persoonlijke voorkeuren passen.
Tjin Asjoe-Croes is trots op het resultaat maar vindt dat geen reden om achterover te lenen: Aruba is leider in de toeristische indrustrie in de regio en is van plan dat te blijven. Wij blijven innoveren.

Bron: Aruba Dushi Tera, Mei/Juni editie 2012


Mijn review: Dit heb ik nooit zien aankomen, dat Aruba zo meeloopt met de technologische ontwikkelingen. Ik denk wel dat heel veel toeristen blij zijn met deze applicatie, vooral voor toeristen die nooit eerder op Aruba zijn geweest. Misschien is de helft van de bevolking tegen en de andere helft is blij met deze uitgaven. Degene die tegen zijn zullen denken dat zij beter de kosten kunnen uitgeven aan de eigen bevolking of het eiland. De andere helft ziet zeker dat de toerisme hiermee gaat stijgen. Veel toeristen doen graag research voordat zij op vakantie gaan, om zichzelf op gemak te stellen. Wat eerder werd gezegd in het artikel, de camera, kaarten, gidsen en boeken nu is de smartphone in één. Misschien zij hier ook op discussiëren of reviews plaatsen en daarom is het belangerijk dat bedrijven wel direct reageren op de reviews. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten