zondag 24 juni 2012

Bestemmingsanalyse Marken

Marken is een voormalige eiland in de Zuiderzee. Sinds 1957 is er via een dijk aan het vasteland gebonden. Deze gemeente behoort tot Waterland in Noord-Holland. Het water tussen Marken en het vasteland heet de Gouwezee.

De godsdient op het voormalige eiland is Protestants. Er bevinden twee kerken op het eiland. Ongeveer twee derde is lid van de Nederlandse Hervormde kerk en één derde is lid van de Gereformeerde kerk.

Op dit moment wonen er ongeveer 1850 inwoners in Marken. De oudere generatie spreken hun eigen dialect Markens.

Marken heeft zijn eigen museum, die alleen maar een half jaar te bezichtigen is voor de toeristen. In dit museum zijn allemaal unieke verzamelingen te vinden zoals kledingdracht, handarbeid en schilderijen. De verzamelingen zijn van de families die in Marken wonen.

Marken ligt ongeveer 30/45 minuten met de boot van Volendam. Veel toeristen kennen de dijk en de beroemde vuurtoren van Marken 'Paard van Marken'.

Deze bestemming is voor jong en oud. Dit plaatsje kent nog geen massatoerisme in vergelijking met Volendam. Sommige toeristen die Volendam bezoeken zullen ook zeer aangetrokken voelen om naar de overkant te gaan met de boot. Zo ontstaan er een trekpleister, zo ontdekt de toerist zelf een bestemming.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten