woensdag 18 april 2012

Arubaanse nieuwsflits! (April)

Toerisme

2011 was een goed jaar voor het Arubaanse toerisme. Het aantal verblijfstoeristen nam met 5,7% en het aantal cruisepassagiers met 5,4%. 871.316 vakantiegangers kozen vorig jaar voor een verblijf op Aruba tegen 824.330 in 2010. Vanuit Nederland en de rest Europa kwamen ruim 7% meer bezoekers. In 2011 deden ruim 599.973 cruisetoeristren Aruba aan, 30.000 meer dan in het jaar ervoor. Dat de verwachtingen zijn overtroffen is volgens minister Otmar Oduber van Toerisme onder meer te danken aan het onderhouden van een goede contacten met partners zoals touroperators, rederijen en luchtvaartmaatschappijen, diversificatie van markten en effectieve promotiecampagnes.

Aanwinst

Het kleurrijke logo van Aruba prijkt trots op de nieuwe en eerste Boeing 737 van de lokale luchtvaartmaatschappij Tiara Air. Het toetstel is vernoemd naar de oorspronkelijke bewoners van Aruba: de Arawak-indianen. Tijdens het feestelijke onthaal op de luchthaven Reina Beatrix werd het toestel verwelkomd door minister Otmar Oduber van Toerisme. De Arawak heeft een stoelcapaciteit van 141 en dat beketent dat Tiara Air meer passagiers kan gaan vervoeren dan tot nu toe mogelijk was met haar drie kleinere propellertoestellen. Tiara Air voert sinds 2006 vluchten uit tussen de Benedenwindse eilanden en naar bestemmingen in Colombia en Venezuela maar kan nu haar netwerk uitbreiden in Zuid- en Noord-Amerika.

Arawak Boeing 737 - Tiara Air

Groene tram

Voor het einde van het jaar wordt op Aruba de eerste tramlijn van het Caribische gebied gebruik genomen. De tramlijn loopt van de cruiseterminal tot het einde van de Caya Grandi, de hoofdwinkelstraat die autovrij wordt gemaakt. Parkeergarages aan het begin- en eindpunt moeten de verkeersdruk in het centrum van Oranjestad wegnemen. Geheel in de geest van het op duurzaamheid gerichte beleid van het kabinet Mike Eman zullen de speciaal ontworpen trams rijden op batterijen die geladen worden met uit wind- en zon gewonnen energie. De tram is een essentieel onderdeel van de ambitie van de regering om het centrum van Oranjestad nieuw leven in de blazen. Bouwvallen maken plaats voor musea en gezellige pleintjes. Nu de rails zijn gearriveerd wordt met man en macht gewerkt zodat winkeliers van de Caya Betico Croes een ouderwets gezellige maar vooral drukke Sinterklaas- en Kerstperiode tegemoet kunnen zien.

Bron: Aruba Dushi Tera
Geplubliceerd: April 2012

Wat een fantastisch nieuws voor Aruba en wat een vooruitgang! Als ik binnenkort weer naar Aruba ga, dan ga ik zeker gebruik maken van dat tramritje. Aruba Mi Dushi Tera! - Pamela Julisca Doelmalik


Geen opmerkingen:

Een reactie posten