zondag 15 april 2012

Gastcollege Sound of Data (Ecommerce, MVO & Marketing)

Dit bedrijf is in 1993 opgericht, het team bestaat uit 35 jonge mensenn en het is gevestigd in Rotterdam. Het bedrijf is alleen gericht voor bedrijven (B2B).


Dit bedrijf houdt zich bezich met optellingen van inkomende smsjes (reacties) en (mobiele) applicaties.


Hun klanten zijn RTL, H&M, TIU, Schiphol (alle actuele informatie doorgeven) en Travix is het moederbedrijf van cheaptickets.


Koen gaf aan dat "The Voice" zelf de meterstanden niet bijhouden maar Sound of Data, zij hielden deze metingen bij en zo werd het doorgegeven aan "The Voice".


Zo hebben zij verder ook een applicatie ontwikkeld voor Amadeus. Amadeus heeft ook hun eigen time url.


De les van Karen over het consumentengedrag kwam ook terug tijdens deze gastcollege over dat reizen stress verwekkend is maar ook tegerlijkertijd ook spannend en nieuw is en dat geeft een ander beleving. Koen denkt om stressfactoren weg te kunnen nemen is om de klant *tijdens/na de reis; persoonlijk in contact te blijven, lokale informatie te verstrekken en klanten service te geven.


Als een klant komt met een voorstel is het belangerijk om eerst te ontwerpen en dan pas te kunnen ontwikkelen. HiĆ«rarchie is als volgt: maak-meet-leer-verbeter.
Daarnaast hoe zorg je dan ervoor om een applicatie te zoeken, alleen via Apple of via Andriod of via BlackBerry. Als laatst zoek je uit wat je business model is of je business reason?


Om top of mind te blijven is het gebruiken van een goede kanaal en ook nagaan of het ook bij jouw bedrijf past. Bijvoorbeeld bij See Tickets wordt een applicatie gezien als een kanaal.


Ik vond het zeer interessante gastcollege, want voor mij was het onbekend van het bestaan van dit bedrijf en de werkzaamheden. Zij ontwikkelen en houden zich bezig met verschillende taken voor diverse bedrijven. Het is zeer technologisch gericht en dit bedrijf kan heel goed op toerisme en vrijetijd inspelen. Dit bedrijf gaat het zeker maken in de toekomst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten