zondag 1 april 2012

Gastcollege Lars Boom (1) E-touroperating

Lars Boom is werkzaam bij ANWB. Hij heeft veel ervaring met online marketing, hij zal twee gastcolleges geven tijdens de les van Karen.
Hij zei dat online marketing is gigantisch in de reisbranche. Bloggen is de basis van online marketing.
Veel bedrijven zien dit nu ook als een inkomstenbron. Alle bedrijven zijn bezig met online verkopen dus waarom zal er geen marketing plaatsvinden via Internet.

Hij gaf ons advies om meer ervaring op te bouwen met online marketing. Hij zei zorg ervoor dat je ervaring hebt zodra je gaat sollicieteren. Ik vind het heel goed dat hij dit als advies gaf. Het is wel waar, tegenwoordig gaat een klant nauwlijks naar de winkel om iets te kopen. De klant gaat alleen voor retail- of detailhandel naar de stad om iets te kopen. Maar reizen of andere producten koopt men liever via het Internet. Tijdens mijn voormalige stage zat ik continue achter de computer om alles bij te houden. Mijn werkzaamheden waren de aantal bezoekers bijhouden via Google Analystics, bezig houden met de nieuwsbrief, emails schrijven et cetera.
Dat gaf Lars Boom ook aan, vooral bezig zijn met adverteren, bezoekers, informatie en gegevens bij houden voor het bedrijf. Foto's, video's en teksten zijn ook belangerijk maar dat hangt per bedrijf af of het wel relevant is of niet.

Blogger is niets anders dan een Online Dagboek, je wilt het graag delen en het kan zeer commercieel worden. Iets wat jij hebt ervaren of je wilt je ideeën kwijt dan zullen er zeker mensen zijn die geinteresseerd zijn of juist kritiek hebben over het onderwerp. Je bent tot zekere hoogte wel verantwoordelijk voor het onderwerp wat je hebt geschreven.

Het content management system. Is niets anders dan magazine versus website. Het is een manier wat wil je maken en wat wil je overbrengen. Ik weet niet of het al bestaat maar stel je bent lid van een magazine Glamour. Bijvoorbeeld wil je de magazine graag lezen op je tablet, dan zou dit zeker handig zijn. De nadeel daarvan is dat het ontastbaar is. Zij krijgen dan het idee dat zij niet meer uit een boek lezen maar gewoon via een digitaal document op de tablet.

Als je online wilt schrijven zal je voor een zoekmachine heel gemakkelijk informatie zoeken of verzamelen. Daarvoor moet je wel UGC hebben of zijn. User Generated Contend is niks anders dan uniek zijn en/of uniek te blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten