zondag 1 april 2012

Berlijn Dag 2 - ITB Seminars (1)

Na een lekker ontbijtje, ging ik mij klaar maken om naar de ITB te gaan. Maar wij zijn zelf onbekend in Berlijn. Dus voor ons was nog een raadsel hoe wij naar de beurs zouden gaan. Onderweg hadden wij een buskaartje gekocht maar wij wisten niet of een metrokaartje moesten kopen. De reistijd was ongeveer anderhalf uur vanaf ons hotel. De beurs is vijf keer zo groot dan van Utrecht, het gebouw heeft zeker 4 verdiepingen. Wij kwamen aan in het gedeelte waar alle zakenmensen hun spullen in de gardarobe achterlaten. Wij hadden de colleges gevolgd voor bloggers, het ging over diverse onderwerpen. Soms was het een beetje verwarrend en vervelend want dan heb je een headset nodig. De sprekers spraken eerst Duits en dan opeens Engels en op een geven moment Spaans. Was een beetje vermoeiend om zo'n headset zo lang op te hebben maar gelukkig kan ik redelijk Spaans verstaan dus dat ging weer goed.

Eerste seminar
Social Media in Latin America

30 jaar geleden bestond het niet. Latin Amerika zijn verbaasd maar zij vinden social media nog niet effectief.
Venezuela heeft geen toerisme, voor de trend heeft het wel potentie. Ik denk een grootdeels dat het door Chaves komt dat Venezuela geen toerisme ontvangt. De Venezuelanen die in het buitenland wonen gaan alleen even op vakantie voor familiebezoek. Tot zekere hoogte is Isla Magarita een bekende toeristische bestemming tenminste voor de Europeanen en de Amerikanen.
De overheden werken aan de infrastructuur van Argentinië, Chili en Brazilie. Portugal steunt Brazilie op het gebied van de infrastructuur.
65% van de Duiters zoekt informatie via Internet over Latijns Amerikaanse landen. Latijns Amerikaanse mensen boeken nog steeds hun reis in het reisbureau. Zij boeken niet online, dat is gewoon niet gebruikelijk. Dat kan best wel kloppen want mijn familie die op Aruba en in Suriname wonen. Als zij iets willen nakijken over een vlucht(schema) of een accommodatie, gaan zij  speciaal daarvoor naar het reisbureau. Uruguay en Midden Amerika gebruiken het meest websysteem. Argentinië en Paraguay hebben gemakkelijk toegang tot de websites. Veel toeristen zijn bang om naar Latijns Amerikaanse landen te reizen, terwijl zij eigenlijk heel graag naar toe willen reizen.

Paraguay versus Social media
Wellness is nu in opkomst en zekere een trend in Paraguay. Paraguay is het enigste land in Latijns Amerika die nog een indianentaal spreken. Het land kent ook zeven verschillende talen die de bevolking bespreken. Tegenwoordig is Paraguay ook op Youtube te vinden. Zij hebben tot en met nu 16.000 fans via Facebook en 4.419 volgers via Twitter. Het verkeersbureau heeft 75 662 reisproducten verkocht.


Argentinië en social media

Argentinië gebruikt 85% Internet. De meeste gebruikt social mediakanaal is Flicker, hier plaatsen de gebruikers foto's, video's en delen verhalen. Argentinië staat bekend voor de hoge bergen, natuur en wijn. Zij weten nog niet wat het meest aantrekkelijk kan zijn voor de toeristen. Het kan ook zijn dat het door het weer komt.
Points of Interests is een website en het is multi media. Facebook en Twitter zijn het meest en sneller manier om te kunnen communiceren. Zo geven de volgers elkaar aan wat zij zeker kunnen doen qua activiteiten. De voordeel daarvan is dat er op verschillende talen wordt gesproken. Argentinië zijn actief via Youtube, Visitarg en Foursquare(restaurants).

Tweede seminar

Latin America Forum 2: Geo Destination Amazon 

Suriname, Guyana, Venezuela, Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia en Brazilie zijn bij elkaar gekomen om over één onderwerp te kunnen bespreken. Al deze landen hebben alleen één iets gemeens en dan is het Amazone gebied. Aangezien zij dit al eerder hadden besproken was er nooit iets van gekomen. Deze landen hebben verschillende culturen, tradities en bezienswaardigheden. Zo kan de toerist het noordelijke gedeelte van Zuid Amerika afreizen. Het team en de overheden willen een ecologische trein ontwikkelen voor dit gebied. Alleen nu moeten zij kijken of er geen calimiteiten kunnen voorkomen. De trein is een goede transport om de toeristen te kunnen vervoeren naar het ander land. De toerist kan uit 3 routes kiezen. De treis is veel duurzamer dan een vliegtuig, zo kan de toerist ook genieten van het natuur.


Amazon Cooperation Treaty Organization, ACTO: http://www.otca.info

2 opmerkingen:

  1. Ik heb ook veel familie in Suriname. Hun gaan ook naar het reisbureau en boeken niet online. Ze hebben bijna allemaal nog geen pc thuis. Soms bellen ze ook naar Nederland en dan boeken wij het vanuit hier voor hun.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ow, nee dat doet mijn familie niet! Is dat goedkoper dan als zij via Nederland gaan boeken? Klopt mijn familie heeft geen pc thuis en ik denk ook niet hoe zij uberhaut via een website kunnen boeken. Internetbankieren kennen zij ook niet. Toen ik daar woonde op Aruba vond ik het ook irritant om telkens een lift te vragen of even mijn saldo te checken via een automaat.

    BeantwoordenVerwijderen