zondag 15 april 2012

HTRO Excursiedag - Say Cheese in Alkmaar!

Wij (D-reizen groep) moesten op 12 april 2012 een HTRO excursie dag organiseren. Deze dag besloten om naar Alkmaar te gaan de Kaesenstad! Hollanders staan bekend als de keaseters. Voor ons was dit een zeker een uitdaging want je moet aan diverse factoren denken, mensen entertainen, organiseren, bijhouden van tijdstippen en om alles vloeiend te laten verlopen...

In de ochtend was er een lezing van een manager, die werkzaam is bij stichting promotie Alkmaar. De lezing vond plaats in InHolland Alkmaar. De lezing ging over city marketing en de stads promotie van Alkmaar. Ik vond het een heel interessante lezing. De lezing duurde ongeveer een uur.

Wij hadden ongeveer nog een uur om de kaasmarkt te bezoeken. De kaasmarkt kon men zien als een tentoonstelling. Je zag veel Duitse, Belgische, Spaanse toeristen, voor hun is deze kaasmarkt zeker uniek. Ik ben niet echt een kaasliefhebber, maar als Nederlandse moet je er zeker trots op zijn! Na de lunch verzamelden wij voor het kaasmuseum. De groep moest door tweeën worden gesplitst anders zou de groep te groot zijn. Er werd direct aan ons een documentaire laten zien, over de geschiedenis van de kaasproductie. Ik wist wel hoe de kaas werd gemaakt maar hoe de kaashandeling verliep in Alkmaar dat wist ik nog niet. Na afloop mocht men van 3 verschillende kaas proeven; jonge, oude en komijnen kaas. Daarna kregen wij een rondleiding door het kaasmuseum, zo kregen wij voorwerpen te zien wat zeker uniek is en heel ouderwets. Het bezoek aan het museum duurde ook ongeveer een uur.


Say Cheese in Alkmaar!

Tot slot sloten wij deze dag af met een stadswandeling! Vanaf het museum naar het Alkmaar station. Wij liepen langs een paar bezienswaardigheden zoals de Waagplein, Huis met de Kogel, voormalige winkel van Albert Heijn, Accijnstoren, Sint Laurentiuskerk, Vigilantie, Visbanken, Oude stadshuis en de Watertoren.

De volgende dag kregen wij een bericht van Gijs de Graaff en Karen van Wermeskerken, dat zij van de HTRO excursie dag hebben genoten. Dat klonk muziek in mijn oren!!

Nu realiseer ik dat wij de theorie van Pine & Gilmore hebben gebruikt. Horen: de rondleiding in het museum en de stadswandeling, Zien: kaasdocumentaire, Proeven: kaasproeven en Ruiken: geur van de kaasmarkt.  

Beter kan het niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten